4. zápasy štvrťfinále play off hokejovej extraligy

04.03.2008 Celý región

HK Aquacity ŠKP Poprad - HC Košice 4:3 po samostatných nájazdoch (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0, 1:0) - stav série 1:3
Góly: 16. Jarolín (Bambúch), 28. Jarolín (tr. strieľanie), 37. Marcel Haščák (Martin Slovák, Kasík), rozhodujúci sam. nájazd Turoň - 3. Weissmann (Michel Miklík), 20. Kmiť (Jenčík, Javín), 60. Jendek (Kmiť)
Vylúčení: 3:6 na 2 min
presilovky: 0:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: D. Konc, J. Konc - Pavlovič, Tvrdoň
4050 divákov

V utorok sa malo rozhodnúť, či Košičania štvrtým víťazstvom v rade využijúc mečbal postúpia ďalej zo štvrťfinále medzi štyri tímy play off. Skóre otvorili hostia, keď sa domáca obrana pozabudla za Šimonovičovou bránou. Po góle kamzíci zbystrili a nebezpečnejšie atakovali Lipovského, no chýbal pred ním kľud potrebný na úspech. Ukázala to 12 min. keď Ma. Segľa z blízka triafal vedľa, potom Lapšanského strela trafila košického gólmana. Po troch minútach Jabrockého strela sa odrazila od spodnej časti pravej žŕďky. V 16 min. urobil v obrane fatálnu chybu Ščurko a Jarolín peknou strelou vyrovnal. Hostia pridali do taktu a pol minúty pred prvou sirénou keď nechala domáca obrana otvorené dierka Šimonovič bol nemilo prekvapený, že mu za jeho chrbát Kmiť poslal puk. V polminúte strednej časti zápasu sa ocitol domáci Buc sám pred Lipovským, ale z otočky nebol úspešný. Zle-nedobre vyzeralo na začiatku 28. min sa v brejku rútil na Šimonoviča Jenčík, ale domáci gólman bol mužom činu. Naopak, v tej istej minúte Lipovský za hodenie palice si vyslúžil trestné strieľanie, ktoré Jarolín bez problémov využil na vyrovnanie - 2:2. Naďalej sa bojovalo o každý puk, hra mala spád. Boli to pre zmenu domáci, ktorí po peknej akcii sa ujali vedenia v 37. min Haščákom. Súperi útočili naplno aj v záverečnej časti. Košice chceli vyrovnať, domáci zase gól pridať a diváci videli naďalej dobrý hokej. V 52. min musel Šimonovič ďaleko vykorčuľovať z brány, aby nedal šancu v brejku Hunovi. V 59. min Lipovský zlikvidoval brejk Slováka, ale 47 sekúnd pred záverečnou sirénou hostia vyrovnali Jendekom.. V predĺžení sa nerozhodlo a v samostatných nájazdoch boli šťastnejší domáci, ktorým víťazstvo zabezpečil víťazstvo Turoň.

František Hossa, tréner Popradu: "Cením si víťazstvo za podpory perfektného diváckeho zázemia aj preto, že sme neodišli z ľadu so štyrmi prehrami. Dvakrát sme otočili skóre, no dostali nešťastný tretí gól. Psychika chlapcov sa nezlomila, hrali dobre v predĺžení, zachránili situáciu a išli do trestných strieľaní - do vabanku a boli sme šťastnejší. Veľmi si to cením, no aj výkon Šimonoviča. "
Rostislav Čada, tréner Košíc: "Odchádzame z Popradu s jednou prehrou s čím sme spokojní, aj keď to mohlo byť lepšie. Predstavili sme sa ako bojovné organizované mužstvo , vytvorili sme si veľa streleckých príležitostí, žiaľ pre nás veľkou prekážkou bol domáci brankár. Trochu sme mu pomohli nedôraznou a neagresívnou koncovkou, preto sme dnes nevyhrali. "

MsHK Žilina - Slovan Bratislava 0:7 (0:3, 0:2,0:2) - konečný stav série 0:4, do semifinále postúpil Slovan
Góly: 4. Kokavec (Bališ), 5. Kapuš (Döme), 13. Sersen (Pištek, Hujsa), 31. Uram (Döme, Kapuš), 35. Uram (Kapuš, J. Kováčik), 55. Hančák (Hreus, Lažo), 60. Kropáč
Vylúčení: 7:4 na 2 min
presilovky: 0:2
oslabenia: 0:1
rozhodovali: Kubuš, Ország - Gajan, Grečko
1995 divákov
 

Vyberte región